INSEKTER SPARER PÅ VANDET

Vand er en knap ressource
En af de vigtigste ressourcer, for at kunne brødføde en voksende befolkning, er vand. Det kræver store mængder af ferskvand for at kunne producere fødevarer. Landbruget er verdens største forbruger af ferskvand, da det i gennemsnit bruger 70% af vores ferskvandsudslip. Derudover er vores landbrug også skyld i vandforurening, som har betydelige økonomiske og miljømæssige omkostninger.

Det er kun 3% af jordens vand, som består af ferskvand og 2/3 af dette ferskvand er i form af gletsjere, som vi ikke har adgang til. Vi ser rent vand og adgang til vand som en rettighed, så derfor betaler vi ikke meget for vand. Dette giver desværre incitament til overforbrug. I landbrugssektoren bruger vi ikke vandet særligt effektivt, da det vitterligt ikke indebærer en stor omkostning for producenter. Med det nuværende forbrug af vand estimeres det at 2/3 af verdens befolkning vil mangle ferskvand i 2050. 

Det er især produktion af animalske kilder, som kræver enorme mængder af vand. Ifølge FAO’s seneste tal skal man bruge 15.500 liter vand for at producere 1kg oksekød. Til sammenligning kræver det 4800 liter vand at producere 1kg svinekød og 3900 liter vand at producere 1kg kylling.

Netop ineffektiviteten i at konvertere ressourcer som vand og foder til komplette proteiner er drivkraften for at en række universiteter og nyopstartede virksomheder vælger at kigge på alternative proteinkilder, såsom laboratorie kød og insekter.

Insekter på tallerkenen
Insekter er en komplet protein ligesom kød, som til gengæld kun kræver mellem 1-5 liter vand for at blive til 1kg mad. Der findes mere end 1900 identificerede spiselige arter af insekter som nydes af godt to milliarder mennesker i verden. I Wholi mener vi, at der ikke er nogen grund til, at vi i Vesten ikke også skulle spise den bæredygtige fødevare. 

Insekter smager nemlig fantastisk og så er de langt den mest bæredygtige kilde til komplet protein når man sammenligner med andre typer kød.

Sustainable food

Source: http://www.fao.org/3/a-i6459e.pdf

 

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Win a box of dare squares

Sign up to our newsletter and receive the latest news. 

You automatically enter our monthly competition to win a free box of Dare Squares. 

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now
Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid